• MOMU

80 zł netto / osoba

Napoje: woda gazowana i niegazowana, soki (jabłko, pomarańcza, grapefruit do wyboru / 0,5 l na osobę), kawa lub herbata do wyboru.
Rabat na napoje alkoholowe 5%.
Do rachunku doliczamy serwis 10%.

TAPAS NA ZIMNO (do wyboru cztery pozycje)

 

ŚLEDŹ NA JABŁKU

Śledzie matias, konfitura z szarej renety, karmelizowany pasternak, koper

 

MEZZE MOMU

Rillette z pieczonej dyni, pasta twarogowa z wędzonym pstrągiem, pasta z grochu, pesto z jarmużu, bagietka korzenna

 

METKA WOŁOWA

Siekane mieso wołowe, ogórek kwaszony, podgrzybek, sezam, tabbouleh z kaszą jaglaną

 

CARPACCIO Z POLA

Żółte i czerwone buraki, ciepła gorgonzola, granat, karmelizowna rzepa, kiełki słonecznika, tymianek, bagietka korzenna

 

CARPACCIO Z ZAGRODY

Marynowany rostbef, popiół z trawy żubrowej, tłuczone pomidory, gorczyca, rukola, kiszone kurki, bagietka korzenna

 

KLOPSY Z KORYCINA NA PODLASIU

Klopsiki z sera korycińskiego, rillette z pieczonej dyni, kiszone grzyby, pest z jarmużu

 

TABBOULEH

Kasza jaglana, pomidor, ogórek, cebula, natka pietruszki, sok z cytryny

 

LIVER CHIPS

Kruste z wątróbki indyczej, konfitura z białej cebuli, pieczona papryka

DANIE GŁÓWNE

 

MIĘSA PIECZONE DYMEM

Żeberka wędzone, krucha karkówka wolno pieczona, skrzydła z kurczaka z naszego pieca opalanego drzewem owocowym

TAPAS NA CIEPŁO (do wyboru dwie pozycje)

 

OZORY PO STAROPOLSKU

Ozory duszone w kwaśnej śmietanie i soku z ogórków, prażone płatki orkiszowe, dynia

 

BIAŁA OD STASZKA

Biała wędzona kiełbasa z karmelizowaną białą cebulą

 

SER W SZPYRCE

Grillowany ser konecki zawinięty w boczek, tłuczone pomidory, limonka

 

MARCHEWKOWE KOPYTKA HALINY

Kopytka marchewkowe, masło szałwiowe, szczypior, ser owczy, pieprz czosnkowy

SAŁATA (do wyboru dwie pozycje)

 

SAŁATKA Z WĘDZONYM BIAŁYM SEREM CYTRUSAMI I PRAŻONYMI ORZECHAMI

 

SAŁATKA Z PASTORAMI Z ZIELONYM OGÓRKIEM Z OWOCAMI KAPARA

 

SAŁATKA Z WARZYWAMI STRĄCZKOWYMI FASOLA JAŚ SZPARAGOWA ZIELONA I ŻÓŁTA

DODATKI

 

WYBÓR PIECZYWA, KISZONKI NASZEGO WYBORU ORAZ MARYNATY, WYBÓR POLSKICH SAŁATEK, CHRZAN, SOSY, OGÓREK MAŁOSOLNY, SAŁATKA POLNA, ZIEMNIAK Z OGNISKA, FRYTKI GRUBO SIEKANE

DESER

 

PLATER OWOCÓW SEZONOWYCH ORAZ CIAST NASZEGO WYROBU

100 zł netto / osoba

Napoje: woda gazowana i niegazowana, soki (bez limitu), kieliszek wina białego lub czerwonego, szklanka 0,3 piwa na osobę, kawa lub herbata do wyboru.
Rabat na napoje alkoholowe 10%.
Do rachunku doliczamy serwis 10%.

TAPAS NA ZIMNO (do wyboru sześć pozycji)

 

ŚLEDŹ NA JABŁKU

Śledzie matias, konfitura z szarej renety, karmelizowany pasternak, koper

 

MEZZE MOMU

Rillette z pieczonej dyni, pasta twarogowa z wędzonym pstrągiem, pasta z grochu, pesto z jarmużu, bagietka korzenna

 

METKA WOŁOWA

Siekane mięso wołowe, ogórek kwaszony, podgrzybek, sezam, tabbouleh z kaszą jaglaną

 

CARPACCIO Z POLA

Żółte i czerwone buraki, ciepła gorgonzola, granat, karmelizowana rzepa, kiełki słonecznika, tymianek, bagietka korzenna

 

CARPACCIO Z ZAGRODY

Marynowany rostbef, popiół z trawy żubrowej, tłuczone pomidory, gorczyca, rukola, kiszone kurki, bagietka korzenna

 

KLOPSY Z KORYCINA NA PODLASIU

Klopsiki z sera korycińskiego, rillette z pieczonej dyni, kiszone grzyby, pesto z jarmużu

 

TABBOULEH

Kasza jaglana, pomidor, ogórek, cebula, natka pietruszki, sok z cytryny

 

LIVER CHIPS

Kruste z wątróbki indyczej, konfitura z białej cabuli, pieczona papryka

DANIE GŁÓWNE

 

MIĘSA PIECZONE DYMEM

Żebra wędzone, krucha karkówka wolno pieczona, skrzydła z kurczaka z naszego pieca opalanego drzewem owocowym

TAPAS NA CIEPŁO (do wyboru trzy pozycje)

 

OZORY PO STAROPOLSKU

Ozory duszone w kwaśnej śmietanie i soku z ogórków, prażone płatki orkiszowe, dynia

 

BIAŁA OD STASZKA

Biała wędzona kiełbasa z karmelizowaną białą cebulą

 

SER W SZPYRCE

Grillowany ser konecki zawinięty w boczek, tłuczone pomidory, limonka

 

MARCHEWKOWE KOPYTKA HALINY

Kopytka marchewkowe, masło szałwiowe, szczypior, ser owczy, pieprz czosnkowy

 

ŚLIWKA W BOCZKU WĘDZONA DYMEM OWOCOWYM

Śliwka owinięta boczkiem wędzonym i długo pieczona

 

MORELA W BOCZKU WĘDZONA DYMEM OWOCOWYM

Morela owinięta boczkiem wędzonym i długo pieczona

SAŁATA (do wyboru dwie pozycje)

 

SAŁATKA Z WĘDZONYM BIAŁYM SEREM CYTRUSAMI I PRAŻONYMI ORZECHAMI

 

SAŁATKA Z PASTORAMI Z ZIELONYM OGÓRKIEM Z OWOCAMI KAPARA

 

SAŁATKA Z WARZYWAMI STRĄCZKOWYMI FASOLA JAŚ SZPARAGOWA ZIELONA I ŻÓŁTA

ZUPA

 

Żurek na kaczce z białą kiełbasą pieczoną w naszym piecu opalanym drzewem owocowym i jajkiem

DODATKI

 

WYBÓR PIECZYWA, KISZONKI NASZEGO WYROBU ORAZ MARYNATY, WYBÓR POLSKICH SAŁATEK, CHRZAN, SOSY, OGÓREK MAŁOSOLNY, SAŁATKA POLNA, ZIEMNIAK Z OGNISKA, FRYTKI GRUBO SIEKANE

DESER

 

PLATER OWOCÓW SEZONOWYCH ORAZ CIAST NASZEGO WYROBU

120 zł netto / osoba

Napoje: woda gazowana i niegazowana, soki (bez limitu), kieliszek wina białego lub czerwonego, szklanka 0,3 piwa, koktajl, kieliszek wódki na osobę, kawa lub herbata do wyboru.
Rabat na napoje alkoholowe 15%.
Do rachunku doliczamy serwis 10%.

TAPAS NA ZIMNO (do wyboru osiem pozycji)

 

ŚLEDŹ NA JABŁKU

Śledzie matias, konfitura z szarej renety, karmelizowany pasternak, koper

 

MEZZE MOMU

Rillette z pieczonej dyni, pasta twarogowa z wędzonym pstrągiem, pasta z grochu, pesto z jarmużu, bagietka korzenna

 

METKA WOŁOWA

Siekane mięso wołowe, ogórek kwaszony, podgrzybek, sezam, tabbouleh z kaszą jaglaną

 

CARPACCIO Z POLA

Żólte i czerwone buraki, ciepła gorgonzola, granat, karmelizowana rzepa, kiełki słonecznika, tymianek, bagietka korzenna

 

CARPACCIO Z ZAGRODY

Marynowany rostbef, popiół z trawy żubrowej, tłuczone pomidory, gorczyca, rukola, kiszone kurki, bagietka korzenna

 

KLOPSY Z KORYCINA NA PODLASIU

Klopsiki z sera korycińskiego, rillette z pieczonej dyni, kiszone grzyby, pesto z jarmużu

 

TABBOULEH

Kasza jaglana, pomidor, ogórek, cebula, natka pietruszki, sok z cytryny

 

LIVER CHIPS

Kruste z watróbki indyczej, konfitura z białej cebuli, pieczona papryka

DANIE GŁÓWNE

 

MIĘSA PIECZONE DYMEM

Żebra wędzone, krucha karkówka wolno pieczona, skrzydła z kurczaka z naszego pieca opalanego drzewem owocowym

 

MIX PIEROGÓW NASZEGO WYROBU

Pierogi z bryndzą, kaczką, warzywami korzennymi

TAPAS NA CIEPŁO (do wyboru cztery pozycje)

 

OZORY PO STAROPOLSKU

Ozory duzone w kwaśnej śmietanie i soku z ogórków, prażone płatki orkiszowe, dynia

 

BIAŁA OD STASZKA

Biała wędzona kiełbasa z karmelizowaną białą cebulą

 

SER W SZPYRCE

Grillowany ser konecki zawinięty w boczek, tłuczone pomidory, limonka

 

MARCHEWKOWE KOPYTKA HALINY

Kopytka marchewkowe, masło szałwiowe, szczypior, ser owczy, pieprz czosnkowy

 

ŚLIWKA W BOCZKU WĘDZONA DYMEM OWOCOWYM

Śliwka owinięta boczkiem wędzonym i długo pieczona

 

MORELA W BOCZKU WĘDZONA DYMEM OWOCOWYM

Morela owinięta boczkiem wędzonym i długo pieczona

SAŁATA (do wyboru dwie pozycje)

 

SAŁATKA Z WĘDZONYM BIAŁYM SEREM CYTRUSAMI I PRAŻONYMI ORZECHAMI

 

SAŁATKA Z PASTORAMI Z ZIELONYM OGÓRKIEM Z OWOCAMI KAPARA

 

SAŁATKA Z WARZYWAMI STRĄCZKOWYMI FASOLA JAŚ SZPARAGOWA ZIELONA I ŻÓŁTA

ZUPA

 

ŻUREK NA KACZCE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ PIECZONĄ W NASZYM PIECU OPALANYM DRZEWEM OWOCOWYM I JAJKIEM

DODATKI

 

WYBÓR PIECZYWA, KISZONKI NASZEGO WYROBU ORAZ MARYNATY, WYBÓR POLSKICH SAŁATEK, CHRZAN, SOSY, OGÓREK MAŁOSOLNY, SAŁATKA POLNA, ZIEMNIAK Z OGNISKA, FRYTKI GRUBO SIEKANE

DESER

 

PLATER OWOCÓW SEZONOWYCH ORAZ CIAST NASZEGO WYROBU

MOMU

ul. Wierzbowa 9/11
Warszawa
tel. +48 506 100 001
mail. pieczemy.dymem@momu.pl

Rezerwacje

Łukasz Postrzygacz
Manager Generalny
tel. +48 506 100 001
mail. lukasz.postrzygacz@momu.pl