• MOMU
polecane restauracje warszawa śródmieście

110 zł netto / osoba

Do rachunku doliczamy serwis 10%.

PRZYSTAWKI - ZIMNE I CIEPŁE
(4 do wyboru)

 

STUDZIENINA

nóżki wieprzowo-drobiowe, jajo, puder z boczku i tymianku, kurka marynowana, gotowane warzywa, rzeżucha, ocet śliwkowy

 

ROLADKI DROBIOWE Z BAKALIAMI

Mix bakalii: orzechy, rodzynki, suszone morele, suszona żurawina - otulone w piersi kurczaka

 

ROLADKI WIEPRZOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I GORGONZOLĄ

 

KASZEBE TATAR

siekany śledź, anchois, pieczone jabłko, sumak, ogórek kiszony, tarte jajo, marynowany burak, pasta pomidorowa, musztarda rosyjska, galaretka z pigwy

 

ŁOSOŚ WĘDZONY Z MUSEM CHRZANOWYM I NUTĄ MARSCARPONE W TOWARZYSTWIE OLIWEK, KOPARÓW I KOPERKU

 

CHODŹ TU - AUTORSKIE DANIE PAULINY PRZYBYSZ

kasza jaglana z wędzonym bakłażanem, kukurydzą, sałatą granatem i rukolą - skropione olejem arachidowym z dodatkiem pasty z jarmużu, dyni i suszonych pomidorów w towarzystwie grilowanej

 

GNATY W BARBEKU

skrzydełka w sosie BBQ podawane z MO' colesławem i bekon-ketchupem

 

KROKIETY ZIEMNIACZANE Z PIKLAMI

podwędzona kiszka ziemniaczana w panco, passata z papryki podawane w towarzystwie piklowanych szparagów marynowanej cebuli cipollini i proziakami

 

OZORY WOŁOWE ZE ŚWIEŻYM CHRZANEM

ozowy wołowe duszone w kiszonych burakach, korzeń chrzanu, cytryna, masło, cebula, czosnek, kwaśna śmietana , chipsy z boczku, demi glace z kaczki w towarzystwie liści botwiny

SAŁATY
(jedna do wyboru)

 

Z KOPCA

kolorowe marchewki pieczone w tahini, jajo poche, krowia feta, szpinak, suszona śliwka, prażony orkisz, trata rzepa, proziaki, kiszone buraki, pieczony por, sos winegret

 

KOZA W OGRODZIE

kozi ser podany na mieszanych sałatach z melonem, marynowaną gruszą, winogronem - skropione dressingiem malinowym

 

KASZOTTO

mieszane kasze ( gryczana niepalone, pęczak, jaglana, soczewica), proziaki, zielony ogórek, pomidory cherry, kalafior, zielony groszek, kalafior romanesco, sos winegret

ZUPY
(jedna do wyboru)

 

ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKMI

 

KREM ZE SZPARAGÓW Z GRZANKAMI

DANIA GŁÓWNE
(jedno do wyboru)

 

KURCZAK FASZEROWANY SEREM GORGONZOLA W SOSIE ŚMIETANOWYM PODAWANY Z RYŻEM, WARZYWAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

 

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM Z ZIELONYM PIEPRZEM PODAWANA Z KOPYTKAMI I MIKSEM SAŁAT

 

ŁOSOŚ W SOSIE CYTRYNOWYM Z PUREE ZIEMNIACZANYM I BROKUŁAMI

 

OPCJA DLA WEGETARIAN

 

BAKŁAŻAN FASZEROWANY SEREM FETA W SOSIE POMIDOROWYM

 

OPCJA DLA DZIECI

 

TRZY MINI KOTLETY MIELONE Z MIĘSA WIEPRZOWEGO PODAWANE Z KASZĄ JAGLANĄ I PIECZONYMI WARZYWAMI KORZENNYMI

KĄCIK SŁODKOŚCI
różne rodzaje ciast podawane na paterze

 

SERNIK

 

SZARLOTKA

 

BROWNIE CZEKOLADOWE (BEZGLUTENOWE)

 

PATERA OWOCÓW

130 zł netto / osoba

Do rachunku doliczamy serwis 10%.

PRZYSTAWKI - ZIMNE I CIEPŁE
(sześć do wyboru)

 

STUDZIENINA

nóżki wieprzowo-drobiowe, jajo, puder z boczku i tymianku, kurka marynowana, gotowane warzywa, rzeżucha, ocet śliwkowy

 

ROLADKI DROBIOWE Z BAKALIAMI

Mix bakalii: orzechy, rodzynki, suszone morele, suszona żurawina - otulone w piersi kurczaka

 

KASZEBE TATAR

siekany śledź, anchois, pieczone jabłko, sumak, ogórek kiszony, tarte jajo, marynowany burak, pasta pomidorowa, musztarda rosyjska, galaretka z pigwy

 

ŁOSOŚ WĘDZONY Z MUSEM CHRZANOWYM I NUTĄ MARSCARPONE W TOWARZYSTWIE OLIWEK, KAPARÓW I KOPERKU

 

CHODŹ TU - AUTORSKIE DANIE PAULINY PRZYBYSZ

kasza jaglana z wędzonym bakłażanem, kukurydzą, sałatą, granatem i rukolą - skropione olejem arachidowym z dodatkiem pasty z jarmużu, dyni i suszonych pomidorów w towarzystwie grillowanej

 

GNATY W BARBEKU

skrzydełka w sosie BBQ podawane z MO' colesławem i bekon-ketchupem

 

KROKIETY ZIEMNIACZANE Z PIKLAMI

podwędzona kiszka ziemniaczana w panco, passata z papryki podawane w towarzystwie piklowanych szparagów, marynowanej cebuli cipollini i proziakami

 

OZORY WOŁOWE ZE ŚWIEŻYM CHRZANEM

ozory wołowe duszone w kiszonych burakach, korzeń chrzanu, cytryna, masło, cebula, czosnek, kwaśna śmietana, chipsy z boczku, demi glance z kaczki w towarzystwie liści botwiny

SAŁATY
(dwie do wyboru)

 

Z KOPCA

kolorowe marchewki pieczone w tahini, jajo poche, krowia feta, szpinak, suszona śliwka, prażony orkisz, tarta rzepa, proziaki, kiszone buraki, pieczony por, sos winegret

 

KOZA W OGRODZIE

kozi ser podany na mieszanych sałatach z melonem, marynowaną gruszką, winogronem - skropione dressingiem malinowym

 

KASZOTTO

mieszane kasze (gryczana niepalone, pęczak, jaglana, soczewica), proziaki, zielony ogórek, pomidory cherry, kalafior, zielony groszek, kalafior romanesco, sos winegret

ZUPY
(jedna do wyboru)

 

ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKMI

 

KREM ZE SZPARAGÓW Z GRZANKAMI

DANIA GŁÓWNE
(jedno do wyboru)

 

KURCZAK FASZEROWANY SEREM GORGONZOLA W SOSIE ŚMIETANOWYM PODAWANY Z RYŻEM, WARZYWAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

 

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM Z ZIELONYM PIEPRZEM PODAWANA Z KOPYTKAMI I MIKSEM SAŁAT

 

ŁOSOŚ W SOSIE CYTRYNOWYM Z PUREE ZIEMNIACZANYM I BROKUŁAMI

 

OPCJA DLA WEGETARIAN

 

BAKŁAŻAN FASZEROWANY SEREM FETA W SOSIE POMIDOROWYM

 

OPCJA DLA DZIECI

 

TRZY MIMI KOTLETY MIELONE Z MIĘSA WIEPRZOWEGO PODAWANE Z KASZĄ JAGLANĄ I PIECZONYMI WARZYWAMI KORZENNYMI

KĄCIK SŁODKOŚCI
różne rodzaje ciast podawane na paterze

 

SERNIK

 

SZARLOTKA

 

BROWNIE CZEKOLADOWE(bezglutenowe)

 

PATERA OWOCÓW

150 zł netto / osoba

Do rachunku doliczamy serwis 10%.

PRZYSTAWKI - ZIMNE I CIEPŁE
(pięć do wyboru)

 

STUDZIENINA

nóżki wieprzowo-drobiowe, jajo, puder z boczku i tymianku, kurka marynowana, gotowane warzywa, rzeżucha, ocet śliwkowy

 

ROLADKI DROBIOWE Z BAKALIAMI

Mix bakalii: orzechy, rodzynki, suszone morele, suszona żurawina - otulone w piersi kurczaka

 

ŁOSOŚ WĘDZONY Z MUSEM CHRZANOWYM I NUTĄ MASCARPONE W TOWARZYSTWIE OLIWEK, KAPARÓW I KOPERKU

 

CHODŹ TU - AUTORSKIE DANIE PAULINY PRZYBYSZ

kasza jaglana z wędzonym bakłażanem, kukurydzą sałatą, granatem i rukolą - skropione olejem arachidowym z dodatkiem pasty z jarmużu, dyni i suszonych pomidorów w towarzystwie grillowanej

 

GNATY W BARBEKU

skrzydełka w sosie BBQ podawane z MO' colesławem i bekon-ketchupem

 

KROKIETY ZIEMNIACZANE Z PIKLAMI

podwędzana kiszka ziemniaczana w panco, passata z papryki podawane w towarzystwie piklowanych szparagów, marynowanej cebuli cipollini i proziakami

 

OZORY WOŁOWE ZE ŚWIEŻYM CHRZANEM

ozory wołowe duszone w kiszonych burakach, korzeń chrzanu, cytryna, masło, cebula, czosnek, kwaśna śmietana, chipsy z boczku, demi glace z kaczki w towarzystwie liści botwiny

SAŁATY
(dwie do wyboru)

 

Z KOPCA

kolorowe marchewki pieczone w tahini, jajo poche, krowia, feta, szpinak, suszona śliwka, prażony orkisz, tarta rzepa, proziaki, kiszone buraki, pieczony ser, sos winegret

 

KOZA W OGRODZIE

kozi ser podany na mieszanych sałatach z melonem, marynowaną gruszką, winogronem - skropione dressingiem malinowym

 

KASZOTTO

mieszane kasze (gryczana niepalone, pęczak, jaglana, soczewica), proziaki, zielony ogórek, pomidory cherry, kalafior,zielony groszek, kalafior romanesco, sos winegret

ZUPY (jedna do wyboru)

 

ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKAMI

 

KREM ZE SZPARAGÓW Z GRZANKAMI

DANIA GŁÓWNE
(jedno do wyboru)

 

KURCZAK FASZEROWANY SOSEM GORGONZOLA W SOSIE ŚMIETANOWYM PODAWANY Z RYŻEM, WARZYWAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

 

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE PIECZENIOWYM Z ZIELONYM PIEPRZEM PODAWANA Z KOPYTKAMI I MIKSEM SAŁAT

 

ŁOSOŚ W SOSIE CYTRYNOWYM Z PUREE ZIEMNIACZANYM I BROKUŁAMI

 

OPCJA DLA WEGETARIAN

 

BAKŁAŻAN FASZEROWANY SEREM FETA W SOSIE POMIDOROWYM

 

OPCJA DLA DZIECI

 

TRZY MINI KOTLETY MIELONE Z MIĘSA WIEPRZOWEGO PODAWANE Z KASZĄ JAGLANĄ I PIECZONYMI WARZYWAMI KORZENNYMI

KĄCIK SŁODKOŚCI
różne rodzaje ciast podawane na paterze

 

SERNIK

 

SZARLOTKA

 

BROWNIE CZEKOLADOWE (bezglutenowe)

 

PATERA OWOCÓW

DODATKOWO DRUGIE DANIA GORĄCE
ZUPA

 

BARSZCZ CZERWONY

DRUGIE DANIE

 

LEPIONE Z KACZKĄ

pierogi z kaczką, chipsy z ziemniaka, mus z aronii i czerwonego wina, filet z pomarańczy

 

LEPIONE Z GRYCZANĄ

pierogi z kaszą gryczaną i białym serem, oliwa truflowa, pieczony por, cebula, rzeżucha

TORTY

 

TORT ŚMIETANKOWY Z NUTĄ PĄCZU POMARAŃCZOWO-WANILIOWEGO

 

TORT CZEKOLADOWO-ŚMIETANKOWY Z NUTĄ PĄCZU POMARAŃCZOWO-WANILIOWEGO

 

CENNIK

Tort mały (10-12 osób) - 255 zł
Tort średni (14-18 osób) - 360 zł
Tort duży (20-26 osób) - 480 zł
MOMU

ul. Wierzbowa 9/11
Warszawa
tel. +48 506 100 001
mail. pieczemy.dymem@momu.pl